over ons

Met aandacht voor waarden van vroeger worden onze kinderen voorbereid op de toekomst van morgen

De Simonnetschool is in onze gemeente Sint-Martens-Latem reeds heel wat jaren een begrip. Gesticht door mevrouw Simonnet, kent onze school een lange traditie van aandacht voor respect, beleefdheid, menselijke waarden en ontwikkeling. Ook werd steeds belang gehecht aan het leren van de Franse taal van kindsaf.
Daarom kiest onze school voor degelijk onderwijs in openheid en gastvrijheid, soberheid en solidariteit. Wij zijn een familiale school waar elk kind telt en zich thuis voelt, waar beleefdheid en sociaal engagement nog echt belangrijk zijn. Door samen te leren ook samen leren leven…

vrij gesubsidieerd niet-confessioneel onderwijs

Simonnetschool behoort tot het vrij gesubsidieerd niet-confessioneel basisonderwijs . Het is een basisschool (kleuter-en lager onderwijs) die niet-confessioneel is; dit wil zeggen dat iedereen er welkom is, ongeacht zijn maatschappelijke, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond.

Tevens behoort de Simonnetschool behoort tot het vrije onderwijsnet (*). Ze wordt erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. De overheid betaalt de lonen van directie, leerkrachten en administratief personeel en geeft eveneens een beperkte werkingstoelage. De overige werkingsmiddelen worden bijeengesprokkeld door de school. De te behalen eindtermen voor de leerstof worden vastgelegd door de overheid.
(*) traditioneel onderscheidt men in België drie onderwijskoepels:
-het gemeenschapsonderwijs (gemeenschapsscholen)
-het gesubsidieerd officieel onderwijs (stadsscholen, provinciale scholen)
-het gesubidieerd vrij onderwijs (katholiek, joods, protestants, niet-confessioneel …)
meer info op website http://www.ond.vlaanderen.be/overzichten/notendop.htm