vrij & niet-confessioneel

Met aandacht voor waarden van vroeger worden onze kinderen voorbereid op de toekomst van morgen

De Simonnetschool is in de gemeente Sint-Martens-Latem, maar ook in de wijde regio, reeds heel wat jaren een begrip. Gesticht door mevrouw Simonnet, kent onze school een lange traditie van aandacht voor respect, beleefdheid, menselijke waarden en ontwikkeling. Ook werd steeds belang gehecht aan het leren van de Franse taal.
Onze school staat voor kwalitatief onderwijs in openheid en gastvrijheid, soberheid en solidariteit. Wij zijn een familiale school waar kinderen zich thuis voelen, waar beleefdheid en sociaal engagement nog echt belangrijk zijn. Door samen te leren ook samen leren leven…

vrij gesubsidieerd niet-confessioneel onderwijs

 

De Simonnetschool behoort tot het vrij gesubsidieerd niet-confessioneel basisonderwijs . Het is een basisschool (kleuter-en lager onderwijs) die niet-confessioneel is, dit wil zeggen dat iedereen er welkom is, ongeacht zijn maatschappelijke, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. Bij ons weten zijn we de enige vrije basisschool in Vlaanderen die aan de ouders en leerlingen vrijheid van godsdienstkeuze aanbiedt!

Tevens behoort de Simonnetschool behoort tot het vrije onderwijsnet (*). Ze wordt erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. De overheid betaalt de lonen van directie, leerkrachten en administratief personeel en geeft eveneens een beperkte werkingstoelage. De overige werkingsmiddelen worden bijeengesprokkeld door de school. De te behalen eindtermen voor de leerstof worden vastgelegd door de overheid.
(*) traditioneel onderscheidt men in België drie onderwijskoepels:
-het gemeenschapsonderwijs (gemeenschapsscholen)
-het gesubsidieerd officieel onderwijs (stadsscholen, provinciale scholen)
-het gesubidieerd vrij onderwijs (katholiek, joods, protestants, niet-confessioneel …)
meer info op website http://www.ond.vlaanderen.be/overzichten/notendop.htm

Recent Posts

Welkom!

We heten alle leerlingen en hun ouders van harte welkom voor het nieuwe schooljaar! Het wordt een jaar vol sport en beweging, vol cultuur, een jaar met boeiende lessen, gemotiveerde leerkrachten, leuke uitstappen, een jaar ook vol plezierige momenten met klasgenoten, misschien af en toe wat minder leuke ervaringen, maar zeker een jaar waarin we weer heel wat kennis en levenservaringen opdoen.
Wij zijn alvast heel gelukkig dat we opnieuw dagelijks met jullie kinderen aan de slag mogen gaan. Bedankt hiervoor !

  1. Wat vindt u op onze website, en wat vindt u er niet ? Comments Off on Wat vindt u op onze website, en wat vindt u er niet ?
  2. Waarom geen duolegaat aan de Private Stichting Mevrouw Simonnet? Comments Off on Waarom geen duolegaat aan de Private Stichting Mevrouw Simonnet?
  3. Bezoek ook onze facebookpagina Comments Off on Bezoek ook onze facebookpagina
  4. Inhuldiging gedenkplaat José Moerman Comments Off on Inhuldiging gedenkplaat José Moerman
  5. Lees hier het verslag van de doorlichting! Comments Off on Lees hier het verslag van de doorlichting!
  6. Kennismaken met techniek Comments Off on Kennismaken met techniek
  7. L6 daguitstap naar Gent Comments Off on L6 daguitstap naar Gent
  8. L4 foto’s van januari en februari Comments Off on L4 foto’s van januari en februari
  9. ruimteklassen 4e dag Comments Off on ruimteklassen 4e dag