schoolkeuze

een school kiezen


De schoolkeuze is niet vanzelfsprekend. Je kan kiezen voor de school waar je zelf hebt gezeten, een school die aanleunt bij je geestelijke overtuiging of de school dichtst bij huis. Maar je kan ook zoeken naar de school die best bij jouw kind past, waar het zich het meest zal thuisvoelen…

Heel belangrijk is de pedagogische aanpak van de school, want tijdens de kleuterjaren die de ‘grote school’ vooraf gaan vindt er een enorm leerproces plaats. Let erop dat de kleuterschool aansluit op een basisschool met een goede onderwijskwaliteit, bekwame leerkrachten en hedendaagse lesmethoden. Ook de sfeer is heel belangrijk, want tenslotte zal je kind er toch heel wat tijd doorbrengen. Hoe gelukkiger je kind op school, hoe vlotter het zich kan ontwikkelen.

Veel ouders opteren tegenwoordig opnieuw voor een kleinschalige school; niet de grootte van de school is relevant, maar die van de klassen: hoe kleiner, hoe beter, want dan zijn kinderen geen nummers maar worden ze in hun unieke eigenheid gerespecteerd.

Aarzel niet om al bij het eerste contact met de school tal van vragen te stellen. Vraag naar het pedagogisch project van de school, de voorzieningen en kwaliteit van de maaltijden, de mogelijkheden voor je kind om een dutje te doen, de financiële regelingen, naschoolse opvang en ouderparticipatie … Hoe overtuigder je zelf bent van de school, hoe eenvoudiger het wordt om je kind voor het eerst naar school te brengen.

Van zodra je je schoolkeuze gemaakt hebt kan je met je kind ook een bezoekje brengen aan de school zodat het kennismaakt met de omgeving; dit kan eventueel bij de inschrijving, het sinterklaasfeest of een opendeurdag. Vertel hem dat hij al zo groot is dat hij ook weldra elke dag naar de kleuterschool mag komen. Koop al zijn eerste boekentas en maak de boekentas samen met je kind klaar. Op die manier zal het ernaar uitkijken om dagelijks met zijn boekentas naar school te kunnen gaan.

Recent Posts

Welkom!

We heten alle leerlingen en hun ouders van harte welkom voor het nieuwe schooljaar! Het wordt een jaar vol sport en beweging, vol cultuur, een jaar met boeiende lessen, gemotiveerde leerkrachten, leuke uitstappen, een jaar ook vol plezierige momenten met klasgenoten, misschien af en toe wat minder leuke ervaringen, maar zeker een jaar waarin we weer heel wat kennis en levenservaringen opdoen.
Wij zijn alvast heel gelukkig dat we opnieuw dagelijks met jullie kinderen aan de slag mogen gaan. Bedankt hiervoor !

  1. Wat vindt u op onze website, en wat vindt u er niet ? Comments Off on Wat vindt u op onze website, en wat vindt u er niet ?
  2. Waarom geen duolegaat aan de Private Stichting Mevrouw Simonnet? Comments Off on Waarom geen duolegaat aan de Private Stichting Mevrouw Simonnet?
  3. Bezoek ook onze facebookpagina Comments Off on Bezoek ook onze facebookpagina
  4. Inhuldiging gedenkplaat José Moerman Comments Off on Inhuldiging gedenkplaat José Moerman
  5. Lees hier het verslag van de doorlichting! Comments Off on Lees hier het verslag van de doorlichting!
  6. Kennismaken met techniek Comments Off on Kennismaken met techniek
  7. L6 daguitstap naar Gent Comments Off on L6 daguitstap naar Gent
  8. L4 foto’s van januari en februari Comments Off on L4 foto’s van januari en februari
  9. ruimteklassen 4e dag Comments Off on ruimteklassen 4e dag