voor het eerst naar school…

voor het eerst naar school


Je brengt je kleintje met gemengde gevoelens voor het eerst naar school. Want een vertrouwde omgeving achterlaten om naar de kleuterschool te gaan is voor je kind een grote stap.

Een wereld vol uitdaging: nieuwe vriendjes, juffen en meesters, maar ook een nieuw ritme en regels.

Leg vooraf uit wat er zal gebeuren en vertel duidelijk wanneer je terugkomt: voor het middageten of na schooltijd. Eens op school neem je vastberaden afscheid en laat het dan best aan de juf of meester over. Wees gerust, eventueel verdriet is meestal al over voor je de schoolpoort uit bent.

 

Geef fruit, een koekje of boterham mee waarvan je zeker bent dat je kind het lekker vindt en vergeet ook niet wat reservekleding voor het geval er een ‘ongelukje’ gebeurt.

Wanneer uw kind moe en prikkelbaar van de kleuterschool terugkomt, overstelp hem dan niet met honderd en één vragen. Laat het maar even rustig bekomen, want vaak is het allemaal nog teveel om te verwerken. Elke dag ontdekt het immers iets nieuws, maar slechts beetje bij beetje zal het u dat vertellen. Help je kind door gewoon beschikbaar te zijn en te luisteren. Na een paar weken is je kind helemaal gewoon om dagelijks naar school te gaan.

Recent Posts

Welkom!

We heten alle leerlingen en hun ouders van harte welkom voor het nieuwe schooljaar! Het wordt een jaar vol sport en beweging, vol cultuur, een jaar met boeiende lessen, gemotiveerde leerkrachten, leuke uitstappen, een jaar ook vol plezierige momenten met klasgenoten, misschien af en toe wat minder leuke ervaringen, maar zeker een jaar waarin we weer heel wat kennis en levenservaringen opdoen.
Wij zijn alvast heel gelukkig dat we opnieuw dagelijks met jullie kinderen aan de slag mogen gaan. Bedankt hiervoor !

  1. Wat vindt u op onze website, en wat vindt u er niet ? Comments Off on Wat vindt u op onze website, en wat vindt u er niet ?
  2. Waarom geen duolegaat aan de Private Stichting Mevrouw Simonnet? Comments Off on Waarom geen duolegaat aan de Private Stichting Mevrouw Simonnet?
  3. Bezoek ook onze facebookpagina Comments Off on Bezoek ook onze facebookpagina
  4. Inhuldiging gedenkplaat José Moerman Comments Off on Inhuldiging gedenkplaat José Moerman
  5. Lees hier het verslag van de doorlichting! Comments Off on Lees hier het verslag van de doorlichting!
  6. Kennismaken met techniek Comments Off on Kennismaken met techniek
  7. L6 daguitstap naar Gent Comments Off on L6 daguitstap naar Gent
  8. L4 foto’s van januari en februari Comments Off on L4 foto’s van januari en februari
  9. ruimteklassen 4e dag Comments Off on ruimteklassen 4e dag